Jethy = Jesse Thys

Al sinds mijn 6 jaar ben ik begonnen met het volgen van opleidingen in het artistieke. Ik heb de tekenacademie doorlopen doorheen het lager, middelbaar en 3 jaar hoger (specialisatie reclame en illustratie tekenen). Daarnaast heb ik Kunst Secundair Onderwijs gevolgd. Meer bepaald Toegepaste Beeldende Kunsten. Daarna heeft mijn leven een zijspoor genomen, weg van de kunst en tekende en schilderde ik enkel nog in mijn vrije tijd.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan...

Op mijn 17 jaar heb ik mijn eerste kennismaking gehad en heb ik mogen proeven van de geneugten van het muurschilderen. Ik kreeg de mogelijkheid om mijn eigen kamer te schilderen in Lord of the Rings stijl (zie bij foto’s). Het smaakte naar meer maar toch duurde het vele jaren voor de slapende beer weer wakker werd. Jarenlang ben ik blijven tekenen, schilderen, boetseren,... Alles wat maar creatief was. Ik heb zelf leren tatoeëren.

Samen bespreken we de ontwerpen en ideeën en komen zo tot pareltjes. Dit maakt mijn muurschilderingen ook uniek!

Jesse Thys
Jesse Thys

- Schilder in de meest ruime zin van het woord

Na jaren vele kamers, deuren, plafonds, speelgoedkisten,.... geschilderd te hebben, heb ik besloten om van creativiteit mijn beroep te maken.

Elke schildering wordt eerst met de vrije hand getekend en daarna ingeschilderd. Door mijn vele jaren ervaring in de creatieve wereld weet ik hoe ik een schildering tot leven kan brengen en hoe ik er geen vlakke kleurplaat van moet maken.

Dit geldt ook voor mijn tekeningen. Alles wordt op een originele manier bedacht, gecreëerd, besproken en gezet.

En nu sta ik waar ik nu sta. Veel gelukkiger in het leven doordat ik mijn dromen heb kunnen najagen en waarmaken en ben ik schilder in de meest ruime zin van het woord.